SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mg witaminy

  • Źródła witaminy E

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Zawartość witaminy E w wybranych produktach spożywczych w 100 g produktu jadalnego: Produkt Witamina E (mg) Olej z zarodków pszennych 149 Olej kukurydziany 14,3 Olej słonecznikowy 46,71 Olej sojowy 12,58 Olej rzepakowy o zmniejszonej zawartości kwasu erukowego 26,73 Margaryna miękka 80% tłuszczu 27,72 Masło extra 2,52 Słonina 2,34 Żółtko jaja 2,15 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 440 Data: 2018-02-13 17:52:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • B1

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] zboża, w mięsie, drożdżach, orzechach, żółtkach jaj i nasionach roślin strączkowych. Jest także syntetyzowana w przewodzie pokarmowym człowieka przez bakterie. Niedobór witaminy B1 może wystąpić w przebiegu długotrwałych chorób: biegunek, chorób gorączkowych, chorób wątroby, przy nadczynności gruczołu tarczowego, w alkoholizmie lub też przy [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 970 Data: 2004-06-07 02:46:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witaminy i mineraly

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    [...] IU/żółtko Mleko następne 40-80 IU/100 ml Dorsz świeży 40 IU/100 g Ser żółty 7,6-28 IU/100 g Mleko krowie 4-1,2 IU/100 ml Vit c Świeże owoce i warzywa to główne źródła witaminy C: - warzywa kapustne (brokuły, brukselka, kalafior, kapusta), - owoce jagodowe (czarne i czerwone porzeczki), - ziemniaki, - żółte i zielone warzywa (natka [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 343 Data: 2017-09-07 19:30:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)